Pagini

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Cotlet de porc in sos de soia si pesmet

Iata cum puteti prepara cotletul de porc atunci cand sunteti in criza de timp (si de idei), lasandu-l sa stea in jur de 30 de minute intr-un amestec de sos de soia, vin alb si usturoi, urmand apoi sa-l treceti prin ou si prin pesmet si sa-l prajiti 2- 3 minute in putin ulei incins. Carnea frageda si aromata cu invelis crocant se serveste cu un sos de rosii picant, alaturi de o salata de orice fel.


Ingrediente:
aprox. 800 g cotlet de porc, taiat felii de 1,5 - 2 cm grosime,
o lingura sos de soia,
o lingura de vin alb, dulce (sau otet de mere cu o lingura de zahar, daca nu consumati alcool),
un catel de usturoi, pisat,
1 - 2 oua, batute usor,
1 si 1/2 cana pesmet,
ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Se taie carnea in felii groase de 1,5 - 2 cm grosime, se pune intr-un vas si se toarna peste ea sosul de soia, vinul si usturoiul pisat. Se acopera si se lasa la frigider timp de 30 minute. Se pune pesmetul intr-o farfurie adanca; se bat usor ouale cu o furculita intr-un bol. Se scoate carnea, se trece prin ou, apoi prin pesmet si se prajeste timp de 2 - 3 minute in uleiul incins (atentie, sa nu prajiti prea mult, sa nu se intareasca!). Se intoarce pe partea cealalta si se lasa pana se rumeneste putin. Se scoate pe hartie absorbanta.
 Veti obtine o carne foarte frageda si aromata cu un invelis crocant. Se serveste cu un sos de rosii picant, alaturi de o salata verde, sau de varza.
Pofta buna!


2 comentarii: