Pagini

marți, 5 noiembrie 2013

Chec cu glazura de cacao si lapte praf

Daca va place ciocolata de casa atunci sigur o sa doriti sa incercati si acest chec cu glazura delicioasa de cacao si lapte praf. Reteta nu este foarte costisitoare si modul de preparare este foarte simplu. Merge de minune cu o cana de lapte rece, dimineata.

Ingrediente:
250 g unt sau margarina,
250 g zahar,
50 g cacao,
100 g lapte praf,
3 oua,
280 g faina,
2 lingurite praf de copt,
esenta de vanilie,
optional, cateva bucati de nuci.
Mod de preparare:
 Se pune untul intr-un vas, la foc mic, se adauga zahar, cacao, lapte praf si se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se dau in clocot si se fierb pana se dizolva zaharul. Se iau 7 linguri din compozitia fiarta si se pastreaza intr-o cana, pentru glazura.
 
 In restul de compozitie (racita putin) se pun 3 galbenusuri, se amesteca usor, apoi se adauga jumatate din cantitatea de faina si praful de copt (eventual stins cu putina zeama de lamaie). Se adauga si vanilia.
  Albusurile se bat spuma. Se pune jumatate din spuma de albusuri peste restul compozitiei,  se adauga din nou faina si, la sfarsit, restul de albusuri, amestecand usor. Se imbraca doua tavite de chec cu hartie de copt si se toarna compozitia, iar deasupra se pun cateva bucati de nuci. Se apasa usor nucile, sa intre putin in compozitie. Se pun tavitele la cuptor, la foc mic spre mediu, timp de 25 - 30 de minute. Dupa coacere se toarna glazura peste checuri si se intinde uniform.
Se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii. Pofta buna!



5 comentarii: