Pagini

luni, 30 septembrie 2013

Blat pufos de pizza pentru o tava mare

Daca doriti o pizza cu un blat mai inalt si pufos, aceasta este reteta potrivita. Pentru prepararea acestui blat aveti nevoie de o margarina mai grasa (in original se foloseste shortening- vezi substituenti pentru ingrediente), sau untura de porc. Puteti folosi insa, cu succes, chiar si margarina obisnuita, cea cu 60% grasime.


Ingrediente blat:
1 cana apa calda (atentie, sa nu fie fierbinte!),
1 lingura drojdie uscata,
1 lingurita zahar,
1 lingurita sare,
1 lingura untura (shortening),
aprox. 3 cani faina. 
Mod de preparare:
Se  amesteca drojdia cu apa calda intr-un vas si se lasa sa creasca timp de 5 minute.  Se adauga zaharul, sarea si untura (sau margarina). Se amesteca bine si se adauga o cana si jumatate de faina. Se amesteca pana se inmoaie si se adauga restul de faina (o cana si jumatate), plus inca atat cat trebuie ca sa iasa un aluat usor de framantat. Se framanta timp de 10 minute, dupa care se pune intr-o tava unsa (tava emailata de la cuptor) si se intinde ridicand usor aluatul pe marginile tavii (el are tendinta de a se strange). Se lasa sa creasca timp de 15 minute, la cald. Se unge cu ulei de masline, se presara branza rasa peste care se pune sos de rosii (sau rosii taiate felii subtiri), ceapa, ardei gras, carne (eu am pus carne fiarta de pui).

Deasupra se presara oregano, ciuperci, branza rasa si ketchup.
Se coace la foc potrivit timp de aproximativ 25 minute.

Se serveste calda.

Pofta buna!

7 comentarii: