Pagini

miercuri, 29 mai 2013

Sufleu de oua

Iata o idee pentru un mic dejun, sau o gustare in timpul zilei, un sufleu de oua cu paine, sunca prajita, unt si cascaval. Caserola se poate prepara de seara si sa se pastreze acoperita, la frigider pana a doua zi dimineata cand se descopera si se coace la foc moderat timp de 45 de minute, sau se poate coace imediat dupa preparare. Sufleul se consuma cald, cu legume. Alte variante ar fi sa adaugati supa crema de ciuperci peste sufleu, sau sa inlocuiti sunca cu carne de curcan, taiata bucatele.
Dupa reteta Egg Souffle din cartea M.Country-Style Recipes.



Ingrediente:
1/2 kg sunca prajita, taiata cubulete (sau carnaciori prajiti, taiati feliute, scursi de grasime),
6 felii paine, taiata cubulete,
1 cana cascaval ras ( in original cheddar cheese)
5 sau 6 oua, batute,
1 lingurita sare,
1 lingurita mustar uscat,
2 cani lapte
3 linguri unt, topit.
Foloseste o cana de 250 ml ca sa masori ingredientele.
Mod de preparare:
Combina sunca, taiata si prajita, cu painea si cascavalul ras, intr-un vas. Aseaza-le intr-o caserola mica, unsa cu unt. Amesteca ouale, batute usor, cu sarea, mustarul si laptele si toarna-le in caserola, peste amestecul de paine. Topeste untul si toarna-l deasupra, in caserola. Acopera caserola si las-o la frigider peste noapte (eu am pus-o direct la cuptor, neacoperita). Coace la foc moderat timp de 45 minute, sau pana se rumeneste bine (eu am lasat-o exact 45 de minute la cuptor, si parca a iesit un pic cam moale, data viitoare am s-o las mai mult, sa se rumeneasca bine).
Daca vrei, poti presara putin cascaval ras pe deasupra si sa mai lasi caserola la cuptor inca 5 minute, pana se topeste cascavalul. 
Se consuma cald, cu legume. Pofta buna!

2 comentarii: