Pagini

joi, 14 martie 2013

Pandispan cu glazura de cacao

Tocmai am primit o forma tub din silicon, in forma de trandafir si am vrut sa o incerc. M-am gandit ca blatul de pandispan cu stafide s-ar potrivi foarte bine in tava aceasta, asa ca n-am mai stat pe ganduri si m-am pus pe treaba. Am preparat un blat pufos de chec, dar cu mai putin zahar si fara nuci si cacao. L-am turnat in forma de silicon unsa bine, si, ca sa finisez prajitura am turnat deasupra o glazura simpla cu unt, cacao si zahar pudra. Un deliciu!


Ingrediente blat:
5 oua,
200 g zahar,
150 ml ulei,
coaja rasa de la o lamaie,
250 - 270 g faina (daca ouale sunt mai mari folositi mai multa faina),
1 lingurita praf de copt,
100 g stafide.

Mod de preparare:
  Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma. Se adauga, treptat, jumatate din cantitatea de zahar. Se bate cu mixerul pana se obtine o spuma tare. Separat se bat galbenusurile, se adauga uleiul, treptat si apoi restul de zahar. Se pune jumatate din spuma de albusuri peste  compozitia cu galbenusuri si se amesteca usor, cu o lingura de lemn.
Se adauga coaja rasa de lamaie si, treptat, faina cernuta, amestecata cu praful de copt. La sfarsit se adauga restul de spuma de albusuri si se amesteca usor, de sus in jos. Se toarna mai mult de jumatate din compozitie in forma tub bine unsa. 
Se presara stafidele (spalate in prealabil si stropite cu esenta de vanilie) din loc in loc. Se acopera stafidele cu restul de compozitie. Se coace la foc potrivit, timp de 50 minute, pana se rumeneste usor (incercati cu o scobitoare, sa nu se mai lipeasca). Se lasa sa se raceasca in jur de 10 minute in forma de silicon, dupa care se scoate pandispanul pe un gratar de lemn, sa se raceasca complet.
 Glazura:
2 linguri unt,
2 linguri apa, 
2 linguri cacao,
80 gzahar pudra cu aroma de vanilie.
 Se topeste untul intr-un vas la foc mic, se adauga apa si cacao, se dau intr-un clocot si se ia vasul de pe foc. Se adauga zaharul pudra si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna glazura peste prajirtura racita.
Pofta buna! Promit sa revin si cu alte retete pentru tava tub.

4 comentarii:

  1. felicitari pt. achizitie...te invidiez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te cred si eu ca-i tareee bun!!!ti-am mai spus eu,pacat ca stai asa departe,,,,,,,pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Loved the post, you would like to follow each other., I have an international draft. kisses

    http://losviajesysibaritismosdeauroraboreal.blogspot.com.es/

    RăspundețiȘtergere