Pagini

sâmbătă, 9 martie 2013

Bucati de peste in crusta de nuca si lamaie

Ce ziceti de un peste fraged, in invelis crocant de nuca macinata si coaja rasa de lamaie? Poate fi servit ca si gustare, alaturi de un sos cu maioneza si usturoi, sau ca fel principal de mancare, insotit de orez fiert. Se foloseste file de Pangasius taiat in bucati patrate sau dreptughiulare.
Dupa reteta Walnut and Lemon Crusted Fish Nuggets.

Ingrediente:
500 g file de Pangasius (inlaturati toate oasele, daca se intampla sa mai gasiti),
sare si piper negru, dupa gust,
1 ou, batut usor,
faina.
Crusta de nuca:
1 cana nuca macinata,
coaja rasa de lamaie (in original se folosea coaja rasa de la 2 lamai, eu as zice sa puneti mai putina, dupa gust),
1 lingurita salvie uscata (sau cimbru, sau maghiran, sau rozmarin).
Sosul cu maioneza:
1/2 cana maioneza,
1 lingura usturoi, taiat bucatele si calit in putin ulei de masline,
sare si piper, dupa gust.
Mod de preparare:
(In reteta originala se folosea nuca prajita macinata. Parca a avut un gust putin amarui, eu v-as sfatui sa nu mai prajiti nuca inainte. Destul ca o prajiti cu pestele odata.)
Nuca macinata se amesteca cu coaja rasa de lamaie si salvia. Carnea de peste se taie in bucati (in original se taia in patrate cu latura de aprox. 3 cm; parca sunt prea mici, totusi), se sterg bucatile de peste cu hartie absorbanta si se condimenteaza cu sare si piper. Se trec prin ou batut usor, apoi prin faina si la sfarsit prin nuca macinata. Se prajesc in unt, pe ambele parti, pana se rumenesc usor.
Dupa ce sunt gata, se scot bucatile de peste pe hartie absorbanta. Se servesc cu sos de maioneza.
Pofta buna!



6 comentarii: