Ingrediente crema:
2 lingurite ness,
1 lingura apa fierbinte,
1 lingura lichior de cafea (in original Tia Maria sau Kahlua, un lichior mai dens cu aroma de cafea si baza de rom),
250 ml frisca lichida.
Foaia se unge cu 2-3 linguri de gem de prune acrisor.
Pentru ornat mai aveti nevoie de inca 250 ml frisca lichida, o lingura de zahar pudra si putina ciocolata amaruie (eu am ras putina ciocolata cu alune intregi).
Pentru foaie, modul de preparare este acelasi ca la rulada cu visine, singura diferenta este ca am pudrat prosopul (in care am infasurat rulada) cu cacao, in loc de zahar pudra.
Mod de preparare crema: se dizolva cafeaua in apa fierbinte, se adauga lichiorul si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se adauga peste frisca lichida (frisca trebuie sa fie rece) si se bat impreuna pana se obtine o spuma tare.
Dupa ce s-a racit foaia, se unge cu gem si apoi se umple cu crema de cafea. Se ruleaza si se orneaza cu frisca batuta cu o lingura de zahar pudra. Deasupra se rade putina ciocolata.
Pofta buna!
Pare să fi fost tare gustoasă!
RăspundețiȘtergereChiar a fost, Alina! Multumesc pt. comentariu!
ȘtergereIubesc tare mult cafeaua, in orice forma. Pozele sunt minunate!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Micky! Si mie imi place cafeaua, mai ales in prajituri.
ȘtergereSuper buna rulada ta!!!
RăspundețiȘtergereCe bine arata, si ce poze frumoase! Pupici
RăspundețiȘtergereCred ca am ajuns prea tarziu,,,,si era cu cafea,cum imi place mie,,,,,yamiiiii!!!!!pupp!!!Superb peisajul,imi este asa dor de locurile alea,poate la vara,,,,,,,,,
RăspundețiȘtergereRulada la rulada cu bucurie ;-) Imi place mult crema, o sa o incerc si eu ;-) puup
RăspundețiȘtergereArata demential,pe cuvant!:)
RăspundețiȘtergerePozele sunt minunate!
Pupici lipiciosi!