Dupa reteta Hamburger Macaroni Casserole din cartea M.Country-Style Recipes.
Ingrediente:
1/2 kg carne tocata de vita,
1/3 cana ceapa tocata,
1/3 cana ardei gras verde, taiat bucatele,
1/2 cana paste melcisiori (in original "macaroni";eu am folosit "penne"),
1 cana cartofi taiati cubulete,
1/2 cana morcovi taiati cubulete,
1/2 cana mazare,
1 si 1/2 cana rosii din conserva, taiate bucatele,
1 lingura zahar (se poate si fara),
1 lingurita sare,
1 lingura sos Worcestershire,
1/2 cana branza rasa,
optional, patrunjel sau busuioc, la sfarsit.
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare: Caleste putin carnea cu ceapa si ardeiul. Fierbe pastele si scurge-le de apa. Fierbe cartofii, morcovul si mazarea, pana sunt aproape moi. Amesteca toate ingredientele, mai putin branza si pune-le intr-o caserola de 2 litri, unsa. Coace la foc potrivit timp de 30 de minute, scoate din cuptor si presara branza rasa pe deasupra. Pune din nou caserola la cuptor pentru inca 5 minute, pana se topeste branza. La sfarsit adaugati patrunjel sau busuioc, dupa preferinta.
Ies in jur de 6-8 portii.
Pofta buna!
Este foarte buna si se prepara rapid!
RăspundețiȘtergereNe plac pastele la nebunie,am facut si eu,sunt delicioase!!
RăspundețiȘtergere