Ingrediente umplutura:
4 piersici si 2 mere, de marime medie, taiate bucatele (aprox. 4 cani de fructe taiate bucatele),
2/3 cana zahar,
1 cana apa,
3 linguri de amidon dizolvat in alta 1/4 cana apa,
1/2 lingurita scortisoara,
1/4 lingurita ienibahar (allspice).
Invelisul crocant:
3/4 fulgi fini de ovaz,
1/2 cana zahar brun,
1/2 cana faina,
1/4 pachet margarina de 250 g.
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare: Se spala fructele, se curata de coaja si cotor, si se taie in bucatele. Se pun la foc mic adaugand zahar, o cana de apa si amidonul dizolvat intr-un sfert de cana de apa. Se amesteca usor si se lasa pe foc pana se ingroasa putin. Se ia compozitia de pe foc si se adauga condimentele. Se toarna intr-o tava patrata cu latura de 20 cm (eu am folosit una dreptunghiulara de 28cm/16cm).
Pentru invelisul crocant se amesteca fulgii de ovaz, zaharul brun, faina si margarina, pana se faramiteaza. Se presara uniform, peste compozitia cu fructe, in tava. Se coace la foc potrivit timp de aproximativ 20 minute.
Pofta buna!
un deliciu! pup
RăspundețiȘtergereEste un desert simplu si usor de preparat.
ȘtergereInteresanta retata, m aintreb oare ce gust ii da ienibaharul :) Pupici
RăspundețiȘtergereIenibaharul este o combinatie intre scortisoara, nucsoara si cuisoare, foarte potrivit pentru placinte. Am gasit la Pastai de vanilie. Multumesc de vizita, Paula!
ȘtergereO bunatate,ce mai!!!!puppp!!
RăspundețiȘtergereMultumesc de comentariu, Mirela!
ȘtergereCred ca pot sa mananc jumatate din tava aia,mai ales daca imi este foame...:)
RăspundețiȘtergereLike!
O duminica relaxanta!
Excelent acest desert!
RăspundețiȘtergere