Ce ziceti de combinatia menta si ciocolata? Mie mi-a placut tare mult, sub forma aceasta. Am pornit de la reteta Mint Brownies, un fel de Negresa cu menta, in graiul nostru romanesc.
Ingrediente blat:
250 g margarina moale,
1 si 1/2 cana zahar,
2 oua,
1 lingurita esenta vanilie,
1 si 1/4 cana faina,
2/3 cana cacao,
1/4 cana lapte,
1 cana nuci, bucati.
Glazura de menta:
2 cani zahar pudra,
80 g margarina moale,
2 linguri lapte,
1/2 lingurita extract de menta,
1 picatura colorant alimentar verde.
Ciocolata amaruie (aprox. 60 g) si un cub de unt, pentru ornat.
Folositi o cana de 250 ml pentru a masura ingredientele.
Mod de preparare: Se amesteca margarina moale, cu zaharul, ouale si vanilia. Se adauga faina, cacao si lapte, se amesteca bine pana se obtina o pasta. Se adauga si nucile. Se toarna compozitia intr-o tava mica, dreptunghiulara( 26cm/18 cm si inalta de 5 cm), acoperita cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit, timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se acopera cu glazura de menta si se orneaza cu ciocolata si unt, topite in baie marina.
Pentru glazura de menta se amesteca toate ingredientele, in ordine.
Pofta buna!
Zic eu ca este o combinatie foarte,foarte buna.Pup!
RăspundețiȘtergereWow ce faina e, si eu aveam ceva in plan cu menta, dar inca nu stiu ce :)) Oricum tare bine arata, si cred ca e super buna ;) Pupici
RăspundețiȘtergeremi se pare cea mai delicioasa combinatie
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Mihaela, Poliana si Adina!
RăspundețiȘtergereCand am vazut titlul automat m-am gandit la ciocolata After Eight... mai mult ca sigur prajitura ta este la fel de delicioasa!
RăspundețiȘtergereDa, este tare buna ciocolata cu menta, multumesc de vizita, Andi!
Ștergere