Pagini

luni, 16 iulie 2012

Fursecuri cu marmelada

Dupa reteta "Thumbprint Cookies", adica fursecuri fragede, date prin nuca macinata, cu o gropita mica in centru pe care o puteti umple cu jeleu sau marmelada, inainte sau dupa coacere, cum doriti. Eu le-am umplut cu marmelada de portocale si cu cate o visina din dulceata, inainte de coacere.
 Sunt din acelea care se termina repede...adica tare bune!

Ingrediente:
375g margarina, moale,
1/2 cana zahar brun (sau zahar alb plus 1 lingura miere),
2 galbenusuri,
1 lingurita esenta de vanilie,
3 cani faina,
1/2 lingurita sare,
1/2 lingurita praf de copt,
2 albusuri batute usor,
1 cana nuca macinata,
jeleu sau marmelada pentru umplut.
Mod de preparare: Se amesteca margarina cu zaharul, galbenusurile si vanilia. Separat se amesteca faina, sarea si praful de copt; se adauga peste compozitia cu margarina. Se lasa putin la frigider, apoi se ia cate putin din aluat si se formeaza bilute in palma, de aprox. 2,5 - 3 cm. Se dau bilutele prin albusurile batute usor si apoi se trec prin nuca macinata. Se asaza bilutele pe o tava acoperita cu hartie de copt si se apasa adanc cu degetul in centrul fiecarei bilute. Se umplu cu marmelada si se pun la copt, la foc potrivit, timp de 10-15 minute (sau se umplu cu jeleu, dupa coacere si racire). Se pastreaza in cutii inchise, cu hartie de copt intre ele, sa nu se lipeasca. Ies in jur de 42 de fursecuri.
Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Ce bune trebuie sa fie.Arata super frumos.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt mare fan al fursecurilor, as rontai in continuu pe ele!
    Foarte frumoase si fragede, imi plac mult, salvat :P
    Pupici

    RăspundețiȘtergere