Pagini

marți, 3 iulie 2012

Compot de visine

De cativa ani prepar acest compot si parca niciodata nu este indeajuns de mult incat sa ne saturam de el. Mereu se termina prea repede. Este un compot cu mult mai bun decat cel din comert,  colorat si aromat, care se prepara in doar cateva minute. Il puteti consuma ca atare sau in prajituri si creme de torturi (daca mai era nevoie de remarca aceasta... dar nu m-am putut abtine!!!)
Ingrediente:
2 kg visine,
apa si zahar.
Mod de preparare: Se spala visinele si se pun in borcane de 800 ml. Se pun cate 4 linguri de zahar deasupra, peste visine, in fiecare borcan. Se umplu borcanele cu apa, cat sa acoperiti visinele. Se inchid ermetic borcanele, cu capace. Se rastoarna puitn fiecare borcan, sa se dizolve zaharul. Se aseaza borcanele inchise intr-o cratita mare, pe fundul careia se pune un prosop mic.Se umple cratita cu apa, cat sa acopere 3/4 din inaltimea borcanelor. Se fierb borcanele timp de 15-20 minute, pana cand se coloreaza putin apa din compot (nu fierbeti prea mult, sa nu se crape visinele). Se scot borcanele si se pun la rece, in camara. Ies in jur de 8 borcane de 800 ml ( in functie de cate visine puneti intr-un borcan; eu am pus mai multe visine, de aceea mi-au iesit 7 borcane). Este important ca borcanele sa fie inchise bine. Daca curge vreun borcan, consumati-l in cateva zile.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu