Atractia la aceasta prajitura este glazura cu unt, zahar brun, faina si putin lapte.Se prepara foarte repede si este si foarte buna in combinatie cu blatul de cacao si nucile prajite usor. Daca aveti rezerve in ceea ce priveste faina aceea adaugata in glazura, credeti-ma, nici nu se simte la gust, iar zaharul se dizolva destul de bine si se pierde usor printre nucile crocante.
Ingrediente blat:
250 g margarina,
1 si 3/4 cani zahar,
4 oua,
1 lingurita esenta de vanilie,
1/2 cana cacao,
3/4 cana faina,
1/2 cana nuci rupte in bucati.
( Alta varianta: in loc de cacao puneti 90 g ciocolata amaruie, topita si adaugati faina pana la 1 cana.)
Glazura de faina:
125 g unt moale,
1/2 cana zahar brun (eu am pus zahar alb plus 1 lingura de miere, in loc de zahar brun)
1/4 cana zahar,
2 linguri de lapte,
1 lingurita esenta de vanilie,
1 cana faina (eu am pus doar 3/4 cana faina).
Pentru partea de deasupra se folosesc 50 g ciocolata topita si cateva bucati de nuci, prajite usor.
Folositi o cana de 250 ml pentru a masura ingredientele.
Mod de preparare: Se bate margarina cu zaharul, se adauga ouale, treptat si vanilia. Se pune cacao, faina si la sfarsit se adauga nucile (Daca lucrati cu ciocolata, aceasta se topeste in baie marina si se toarna peste compozitia cu margarina, apoi se adauga 1 cana faina.). Se pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32,5 cm / 22,5 cm), acoperita cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit, timp de 35 minute, incercati cu scobitoarea.
Pentru glazura de faina, amestecati untul moale cu zaharul brun. Separat amestecati zaharul alb, laptele, vanilia si faina. Se amesteca cele doua compozitii. (Daca nu aveti zahar brun, inlocuiti cu zahar alb si adaugati la sfarsit1 lingura miere.) Glazura se pune peste blatul racit, iar deasupra se pun cateva bucati de nuci, prajite usor intr-o tigaie de teflon. Se orneaza cu ciocolata topita in baie marina. Se pastreaza acoperita, la frigider.
Pofta buna!
Combinatie super delicioasa.Vreau si eu.Pup!
RăspundețiȘtergereMihaela, facem schimb, tu imi dai inghetata!!! Te-as servi cu mare drag!
ȘtergereCum sa nu-ti placa negricioasele astea!:)
RăspundețiȘtergereGlazura de faina nu trebuie uitata !:)
O saptamana usoara !
Multumesc frumos, Adina! Chiar am nevoie de asa o urare!
ȘtergereMmmm, super...si f interesanta glazura cu faina! Mi-e dor si mie de niste brownies, dar inca nu ma incumet sa dau drumul la cuptor :P
RăspundețiȘtergerePupici
Dar si cand te vei incumeta sa pornesti cuptorul, atunci sa te tii bunataturi la Angela pe blog!
RăspundețiȘtergereSuper, imi plac brownies f mult,arata tare bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Mai am cateva retete de brownies de incercat si postat.
RăspundețiȘtergere