Pagini

joi, 26 iulie 2012

Biscuiti cu branza de capra

Iata un desert bun de servit langa ceaiul de la ora 5 dupa amiaza, alaturi de prieteni: Biscuiti cu branza de capra, dupa reteta Cheese-Topped Scones din rev. Australian Food.
Biscuitii sunt cu foarte putin zahar, se servesc calzi cu unt si se potrivesc foarte bine cu zmeura proaspata, sau dulceata de zmeura, asta ca sa fiu in ton cu tema data de Daiana si Cosmin de la Simplu si bun care gazduiesc Provocarea Dulce Romanie de luna aceasta, dupa o idee mai veche a Mihaelei de la De prin lume adunate.

Ingrediente:
1 si 1/2 cana faina,
1 lingurita zahar pudra cu aroma de vanilie,
aprox. 2 lingurite praf de copt,
1/2 lingurita sare,
30 g unt,
1/3 cana branza rasa de capra ("tasty cheese" in original),
1/4 cana lapte,
aprox. 1/2 cana apa,
inca 30 g unt topit, pentru uns (sau chiar mai putin),
inca 2/3 cana branza rasa de capra, pentru deasupra,
putin zahar pudra cu aroma de vanilie, optional.
Folositi o cana de 250 ml pentru a masura ingredientele.
Mod de preparare: Se cerne faina impreuna cu zaharul pudra, praful de copt si sarea. Se adauga 30 g de unt taiat felii si 1/3 cana branza rasa, se amesteca cu furculita. Se adauga laptele si apa (pana la 1/2 cana, poate chiar mai putina) treptat, pana se obtine un aluat moale si lipicios. Se pune aluatul pe o suprafata data cu faina, se intinde cu mana (eu am folosit sucitorul si mi-a iesit foaia prea subtire!) o foaie de 1,5 cm grosime, se taie in forme rotunde de 5 cm diametru. Se pun biscuitii, astfel formati, intr-o tava acoperita cu hartie de copt, unsa putin. Se topeste restul de unt si se ung biscuitii. Se presara branza rasa peste untul topit. Optional se pudreaza biscuitii cu putin zahar pudra cu aroma de vanilie. Se coc la foc tare timp de 20-25 minute, sau pana se rumenesc usor. Ies in jur de 12 biscuiti (mie mi-au iesit mai multi, pt. ca i-am facut mai subtiri).
Se servesc calzi cu unt, fructe proaspete sau dulceata preferata. Pot fi reincalziti la cuptorul cu microunde inainte de servire. Pofta buuuna!

12 comentarii:

  1. Cat de bine arata, yummy deja salivez. Imi salvez reteta in Pinterest si o sa il incerc si eu, neaparat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine arata.Si cred ca sunt deliciosi,mai ales cu zmeura proaspata.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Astia merg consumati impreuna cu prietenii, cu o bere receeee!:)

    Buna reteta !

    Week-end fain !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa-i consumi cu ce vrei tu, Adina! Multumesc de urare!

      Ștergere
  4. Arata foarte bine!!!
    Retin reteta pe cand incepe scoala,vor fi buni de pus in pachetele la scoala la copii:-)
    Zi faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Angelica! Sunt mai mult ca niste painici. Sunt buni calzi, cu unt, dar de ce n-ar merge si reci,in pachetel? Poti incerca.

      Ștergere
  5. Arata tare bine , trebuie sa-i incerc neaparat ca daca-s cu branza sigur ii vor place si sotului.
    O saptamana frumoasa sa ai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Johanna! Daca ii combini cu ceva fructe, si tu ai multe idei, o sa-ti placa sigur.

      Ștergere
  6. Arata foarte bine, cu siguranta sunt deliciosi!

    RăspundețiȘtergere
  7. In original arata si mai bine, sunt un pic mai inalti, iar branza de deasupra este rasa mai marunt.

    RăspundețiȘtergere