Rev. "Country Woman"
Un alt fel de mancare de fasole, cu carne de pui, busuioc, corinandru, boia de ardei si cuisoare. Se consuma cu rosii si Tortilla chips.
Ingrediente: aprox. 500 g fasole alba,
1lingura cu varf unt, sau margarina,
1 ceapa mare, tocata
1 morcov, taiat bucatele, optional
2-3 catei usturoi,
2 pulpe intregi de pui,
1 cub Knorr de pui,
1 lingurita coriandru,
1 lingurita busuioc,
2 linguri boia de ardei dulce,
1/4 lingurita cuisoare
sare, dupa gust.
Mod de preparare: Se pune fasolea (lasata, in prealabil, in apa peste noapte) la fiert si se arunca primele 2 ape. Se pune din nou la fiert, in alta apa. Se pun pulpele intr-o cratita, cu putin ulei, apa si un cub Knorr de pui, la foc mic, pana se patrund bine. Cand sunt gata, se scoate carnea de pe os si se taie in bucati mai mici. Se calesc ceapa, usturoiul taiat si morcovul, in unt. Cand fasolea este fiarta se amesteca (cu tot cu apa in care a fiert, aprox. 800 ml) cu legumele si carnea de pui. Se adauga condimentele si sarea, se mai lasa putin pe foc. Se consuma cu rosii si Tortilla chips.
Vai, cat de apetisant arata! Trebuie sa pregatesc la sotul, ca toate meniurile care contin fasole este preferatul lui!
RăspundețiȘtergereDaca este obisnuit cu mancarea traditionala de fasole, cu afumatura, s-ar putea sa fie usor surprins de combinatia asta de condimente. Fetele mele nu au fost prea incantate... Mie mi-a placut si se potriveste foarte bine cu rosii si chipsuri. Spor la gatit, Andreea!
RăspundețiȘtergereImi plac fasolele,asa ca-mi place si papica ta.Pup!
RăspundețiȘtergereUn ottimo piatto!! felice fine settimana...ciao
RăspundețiȘtergere