Pagini

luni, 2 aprilie 2012

Prajitura cu cocktail de fructe

Sunteti in criza de timp? Iata o prajitura buna care se prepara in cateva minute. Aveti nevoie de un compot de fructe, 2 oua, putin unt, lapte si nuca de cocos razuita.
Dupa reteta americana Fruit Cocktail Cake.




 Ingrediente blat:
2 oua,
1 cana si jumatate de zahar,
2 cani faina,
2 lingurite bicarbonat de sodiu,
1 compot fruit-cocktail de 400 g (sau 1 compot ananas, bucati),
1 lingurita de sare.
 Glazura: 
100 g unt,
1 cana zahar (sau mai putin, daca nu va place prea dulce),
1/2 cana lapte (125 ml),
1 cana  nuca de cocos, razuita,
1 lingurita esenta vanilie.
  Folositi o cana de 250ml pt. a masura ingredientele.
 Mod de preparare: 
  Se amesteca zaharul cu ouale batute usor. Se adauga faina si bicarbonatul, compotul de fructe cu tot cu zeama si sarea. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava mica,de 30 cm / 20 cm, acoperita cu hartie de copt unsa putin. Se coace la foc potrivit timp de 45 min, pana se rumeneste bine.
  Pentru glazura se pun untul, zaharul, laptele, nuca de cocos si vanilia intr-un vas, la foc mic, se fierb 2 min, pana se topeste untul si se dizolva zaharul. Se toarna fierbinte peste blatul cald. Se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!


                             

                          
               

Un comentariu: