Am pornit de la reteta simpla, americana, " Bread pudding". Este un desert mai moale, ca si consistenta, nu foarte aratos, dar gustos, de consumat in familie.
Ingrediente: 9 felii de paine ,
3 oua,
3 cani lapte,
1/2 cana zahar (sau zahar brun),
1/2 lingurita scortisoara,
1/8 lingurita nucsoara,
1 lingurita esenta vanilie,
un praf de sare,
1/4 cana stafide,
1/4 cana afine proaspete sau congelate
1 lingura cu varf unt moale, pt. uns tava,
zahar pudra pt. ornat.
Folositi o cana de 250 ml pt. masurarea ingredientelor.
Mod de preparare: Se taie feliile de paine in cubulete. Se unge cu unt o tava patrata, cu latura de 20 cm (eu am folosit una dreptunghiulara de 28cm/16 cm) si se pun cuburile de paine in ea. Se bat usor ouale, se adauga zaharul, treptat si apoi vanilia, scortisoara, nucsoara si un praf de sare. Se adauga si laptele. Se toarna compozitia in tava, paste paine. Se apasa usor cubuletele de paine, astfel incat sa se imbibe bine si se lasa sa stea aprox. 20 min. Se pun stafidele si se apasa usor si la sfarsit afinele. Se pune tava intr-o alta tava mai mare, umpluta pe jumatate cu apa fierbinte si se baga la cuptor, la foc potrivit, timp de 45-55 min. pana se rumeneste bine. Dupa coacere se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Se consuma calda sau la temperatura camerei, ca atare sau impreuna cu diferite sosuri (de vanilie sau cu wiskey).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu