Pagini

miercuri, 11 ianuarie 2012

Prajitura cu unt de arahide

Este o prajitură simplă cu blat de cacao și cafea, acoperit cu o glazură din cremă de brânză și unt fin de arahide. Rețeta este din revista Country Woman.

Ingrediente blat:
2 căni făină
2 căni zahăr,
2/3 cană cacao,
1 linguriță bicarbonat de sodiu,
1 linguriță praf de copt,
1/2 linguriță sare,
2 ouă,
1 cană lapte,
2/3 cană ulei,
1 linguriță esență vanilie,
1 cană cafea, la temperatura camerei.
Glazura:
100 g cremă de brânză, moale,
1/4 cană unt fin de arahide,
2 căni zahar pudră,
2 linguri lapte,
1/2 linguriță esență vanilie,
opțional, bucățele de ciocolată amăruie.
Cana folosită este măsură americană 1cup = 250 ml.
Mod de preparare:
  Pentru blat, amestecă ingredientele uscate, adaugă ouăle, laptele,uleiul și vanilia. Bate cu mixerul timp de 2 minute, adaugă și cafeaua, la temperatura camerei. Toarnă compoziția într-o tavă unsă, de 32 cm/ 22 cm. Coace la foc mediu (180 grd C sau 350 grd F), timp de 35 - 40 minute. Lasă să se răcească.
    Pentru glazură, bate crema de brânză împreună cu untul de arahide, adaugă zahărul, laptele și vanilia. Întinde glazura peste blat și presară bucățele de ciocolată amăruie pe deasupra.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu