Pagini

luni, 9 ianuarie 2012

Oua cu sos tartar


Ce poate fi mai potrivit de servit ca aperitiv la o masă festivă, decât niște ouă umplute cu sos acrișor și garnisite cu brânză din belșug? Foarte bune!
Ingrediente: 
5 ouă, fierte tăiate pe jumătate,
1linguriță de muștar,
1 castravecior acru,
zeamă de lămâie,
1-2 linguri de ulei,
1/2 lingură de mărar tocat,
sare și piper după gust,
brânză telemea rasă,
frunze de pătrunjel verde, pentru ornat.

Mod de preparare: 
   Se fierb ouăle tari, se lasă să se răcească bine, apoi se taie pe lungime, în jumătăți. Se scot gălbenușurile, se freacă bine cu o lingură de lemn și se amestecă cu muștar. Se adaugă castravetele tăiat în bucățele mici, mărarul, sarea si piperul. Se amestecă bine până se obține o pastă, cu care se umplu jumătățile de albuș.  Restul de pastă se amestecă cu uleiul si zeama de lămâie și se pune peste fiecare jumătate. Se așază pe o farfurie și se rade brânza telemea ( sau o brânză mai tare si sărată ) pe deasupra. Se ornează cu frunze de pătrunjel verde și măsline.

  Poftă bună!

Un comentariu: