Ingrediente: 200g unt (margarina),
150g zahar,
1 ou,
1 lingurita esenta de vanilie,
200g faina,
40g cacao,
1/2 lingurita praf de copt,
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
un praf de sare,
50g cocos razuit.
Glazura: 2 linguri apa,
2 linguri zahar,
100g ciocolata amaruie (sau cu lapte),
aprox. 45 jumatati de miez de nuca.
Mod de preparare:
Se bate untul cu zaharul, se adauga oul si vanilia. Separat se amesteca faina, cacao, praf de copt, bicarbonat si sare. Se pun treptat peste compozitia cu unt. Se adauga si nuca de cocos. Se amesteca bine si se lasa la frigider, timp de 1 ora. Se formeaza bilute in palma si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se coc la foc potrivit timp de 15-20 min. Se lasa sa se raceasca, dupa care se dau cu glazura de ciocolata. Nuca se pune putin pe foc, sa se rumeneasca.
Pofta buna!
Foarte buuuun!!! Mie imi place in mod special nuca infipta in glazura de ciocolata! Felicitari!!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Da, nuca si ciocolata se potrivesc de minune!
RăspundețiȘtergere