Prelucrare dupa reteta americana Pecan Fingers.
Ingrediente blat:
200 g margarina,
100 g zahar pudra,
250g faina
Strat cu nuci:
2 oua,
200g zahar + 1 lingurita scortisoara + 1 lingurita cacao (sau puteti inlocui cu 200 g zahar brun)
2 linguri cu varf faina,
1 lingurita praf copt,
1/2 lingurita sare,
1 lingurita esenta vanilie,
1 cana nuci.
Mod de preparare:
Se amesteca margarina cu zaharul pudra si faina, pana se obtine un aluat tare, care se intinde cu mana intr-o tava (30/20cm) imbracata cu hartie de copt. Se coace la foc mic spre mediu, timp de 12 -15 minute.
Coace din nou la foc mic spre mediu, timp de 20 minute, pana se intareste putin partea de deasupra (sa nu se lipeasca de deget la atingere).
Lasa sa se raceasca si taie in forma de batoane. Se pastreaza intr-o cutie inchisa, sa nu se intareasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu