Pagini

miercuri, 4 ianuarie 2012

Batoane cu nuci si scortisoara

Este o prajitura cu blat simplu din margarina si zahar pudra, acoperit cu un strat lipicios si crocant facut din oua batute cu zahar, cacao, scortisoara si putina faina in care se pun bucati de nuci. Foarte buna de luat in pachetel, la servici sau la scoala, dar si servita acasa, langa o cana de cafea!
Prelucrare dupa reteta americana Pecan Fingers.



Ingrediente blat:
200 g margarina,
100 g zahar pudra,
250g faina
Strat cu nuci:
2 oua,
200g zahar + 1 lingurita scortisoara + 1 lingurita cacao (sau puteti inlocui cu 200 g zahar brun)
2 linguri cu varf faina,
1 lingurita praf copt,
1/2 lingurita sare,
1 lingurita esenta vanilie,
1 cana nuci. 
Mod de preparare: 
     Se amesteca margarina cu zaharul pudra si faina, pana se obtine un aluat tare, care se intinde cu mana intr-o tava (30/20cm) imbracata cu hartie de copt. Se coace la foc mic spre mediu, timp de 12 -15 minute.
          Amesteca zahar, scortisoara, cacao, faina, praf de copt si sare. Bate usor ouale si pune-le peste compozitia uscata,  adauga si vanilia. Bate cu mixerul timp de cateva minute. Adauga nucile si amesteca usor, apoi toarna peste blatul cald, scos din cuptor.
Coace din nou la foc mic spre mediu, timp de 20 minute, pana se intareste  putin partea de deasupra (sa nu se lipeasca de deget la atingere).
 Lasa sa se raceasca si taie in forma de batoane. Se pastreaza intr-o cutie inchisa, sa nu se intareasca.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu