Pagini

marți, 20 decembrie 2011

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Iata niste fursecuri cu aroma de sarbatoare, in care vanilia si scortisoara se impletesc bine cu aroma de portocale. Aveti nevoie, printre altele, de un pachet de margarina si un singur ou pentru blat, coaja si putin suc de portocale, nuca de cocos si o ciocolata amaruie. Se aseamana cu Fursecuri cu ciocolata si nuci.
 Ingrediente blat:
250g margarina,
150g zahar,
1 ou,
2 lingurite coaja rasa de portocala,
1 lingurita esenta vanilie,
300g faina,
1 lingurita praf de copt,
un praf de sare,
100g cocos razuit.
Mod de preparare: se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta care se lasa la frigider timp de o ora. Dupa racire, se fac bilute din aluat( cca 3cm diametrul)  si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand cca 5cm distanta intre ele. Se coc la foc potrivit 15-20 min. Se lasa la rece, dupa care se dau cu prima glazura, se lipeste cate o jumatate de miez de nuca si la sfarsit se pune glazura aromata. Eventual, se orneaza cu bomboane colorate.
Glazura de ciocolata: 2 linguri zahar,
                                        2-3 linguri apa,
                                       1 ciocolata amaruie(100g) taiata in bucatele.
  Se topeste zaharul in apa la foc mic, apoi se ia de pe foc si se pune ciocolata,amestecand bine. Se toarna pe fiecare prajiturica in parte, apoi se lipeste cate o jumatate de miez de nuca. Deasupra se pune glazura aromata.
Glazura aromata: 2 linguri suc de portocale,
                                1/2 lingurita scortisoara,
                                cca 80g zahar pudra cu aroma de vanilie.
 Se amesteca bine si se toarna peste prajiturele.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu