Pagini

luni, 25 august 2014

Supa crema de rosii

 
Este o supă densă cu gust dulce acrișor, din roșii și ceapă călită ușor în unt. Se consumă ca atare, cu crutoane sau poate fi folosită la prepararea mâncărurilor cu paste făinoase. Am fost mirată să văd că în această supă se pune un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu. (De ce? Nu se poate și fără?) Se procedează astfel pentru a reduce aciditatea roșiilor și pentru a putea adăuga înspre final laptele, fără să se brânzească. Ideal ar fi să folosiți roșii de grădină, mai dulci.
După rețeta Tomato Soup din cartea M.Country-Style Recipes.

vineri, 15 august 2014

Tarta cu pui

Mazăre, morcov, ardei kapia, ciupercuțe, ceapă și piept de pui, toate înăbușite în unt, amestecate cu smântână și acoperite cu un înveliș crocant din foitaj, sună bine? Și frumoasă și gustoasă această tartă cu pui!
După rețeta cu același nume din revista Bucătăria de azi.