vineri, 8 martie 2019

Tort cu biscuți și fructe de pădure

Este un desert cu biscuiți, cremă de cacao, nuci și multe fructe, gustos și foarte aromat. Puteți folosi afine și zmeură sau coacăze roșii și coacăze negre. Se prepară rapid, dar trebuie lăsat la frigider câteva ore, preferabil peste noapte, până se întărește crema cu gelatină.

Ingrediente:
Ca formă pentru tort, puteți folosi o cutie dreptunghiulară de 19 cm/32 cm sau o tavă de cozonac de 12 cm/ 31 cm.
16 pachete biscuiți cu cacao cu cremă albă Cremita Ulpio/ Germino
(sunt câte 2 biscuiți cu cremă într-un pachet, deci 32 buc. în total),

20 g gelatină Dr.Oetker,
500 ml lapte mai gras,
10 linguri zahăr,
100 g unt,
100 g cacao Dr.Oetker,
3 linguri coajă de portocală zaharisită,
400 g fructe de pădure (coacăze negre și roșii sau afine și zmeură),
4 linguri vișine din dulceață,
100 g nuci prăjite, rupte bucăți.
***
200 ml frișcă lichidă,
1 lingură zahăr pudră,
70 g ciocolată cu rom, rasă.
Mod de preparare:
Coaja de la o portocală se spală bine și se taie cubulețe, se pune la foc mic cu puțină apă, cât să o acopere. Se adaugă 3 linguri de zahăr și se fierbe până se leagă, ca o dulceață. După ce ați oprit 3 linguri pentru tort, restul de coajă se păstrează la frigider, mai multe zile, într-un borcănel închis.
Crema de cacao:
Într-un vas se încălzesc 2 linguri de ulei. Se ia vasul de pe foc și se pune untul să se topească în uleiul încălzit. Separat, se amestecă laptele cu zahărul și cacaua, se pun la foc mic, se dau în câteva clocote, până se îngroașă. Se adaugă untul topit și se amestecă ușor. Se lasă să se răcească.
  Se pune gelatina în 150 ml apă rece și se lasă 10 minute la înmuiat, apoi se fluidizează pe baie de abur. Atenție să nu se încălzească prea tare, să nu se distrugă gelatina!!! Se toarnă în crema de cacao răcită.
  În cremă se adaugă fructele de pădure scurse de zeamă, vișinele din dulceață, coaja de portocală și nucile prăjite. Se amestecă ușor.
  Se îmbracă forma de tort cu folie de aluminiu, se unge puțin, se așază un strat de cremă, apoi unul de biscuiți, se repetă până se pune toată crema. Se lasă tortul la frigider câteva ore sau peste noapte.
După ce s-a întărit crema, se răstoarnă tortul pe un platou și se îmbracă cu frișca bătută cu zahărul pudră.
Deasupra se rade un baton de ciocolată cu rom.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu