vineri, 17 august 2018

Paste Cannelloni umpute cu carne

Sunt paste tub, umplute cu un amestec de carne tocată, ceapă călită și roșii, peste care se toarnă un sos din unt, lapte, făină, brânză mozzarella și parmezan. Foarte bune și sățioase, însă necesită un timp de coacere de aproximativ 45 de minute.


Ingrediente:
650 g carne tocată vită, porc sau amestec,
1 lingură ulei de măsline,
1 ceapă mare, tocată,
4 căței de usturoi, zdrobiți,
700 g pulpă de roșii,
opțional, o linguriță de zahăr,
16 paste tub (cannelloni)
Sosul alb:
50 g unt,
50 g făină,
600 ml lapte,
140 g brânză mozzarella (sau brânză moale cu ierburi și usturoi),
140 g parmezan, ras.
Mod de preparare:
Pentru umplutură, se pune carnea la foc mic, într-o tigaie antiaderentă, timp de 10 minute, amestecînd constant. Se adaugă uleiul, ceapa și usturoiul, se călesc timp de 5 minute, după care se adaugă jumătate din roșii și zahărul. Se fierb acoperit timp de 20 de minute, apoi se oprește focul și se lasă să se răcească.
Se pune restul de roșii într-un vas termorezistent uns, se umplu pastele cu amestecul de carne și se așază peste stratul de roșii.
Pentru sosul alb, se topește untul la foc mic și se adaugă făina amestecată, în prealabil, cu laptele rece. Se fierb timp de 2 - 3 minute, până se îngroașă. Se ia sosul de pe foc și se adaugă mozzarella rasă, amestecând până se topește brânza și se omogenizează sosul. Se toarnă sosul peste pastele umplute cu carne, în vasul termorezistent. Deasupra se presară parmezanul ras. Se acoperă vasul și se pune la cuptor, la 200 grd Celsius, timp de 40 - 45 de minute, până se pătrund pastele și sosul de deasupra devine auriu.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu