vineri, 30 octombrie 2015

Aperitiv cu chifteluțe, ceapă și maioneză

Iată un aperitiv gustos, dulce-acrișor, pentru prepararea căruia aveți nevoie doar de câteva ingrediente. Ceapa se fierbe timp de 4 - 5 minute în apă cu oțet, sare, zahăr, boabe de piper și foi de dafin, apoi se amestecă cu puțină maioneză și chifteluțe prăjite.


Ingrediente:
5 cepe mari, tăiate solzișori,
1 litru apă,
100 ml oțet,
1 linguriță sare,
1 linguriță zahăr,
câteva boabe de piper,
1 frunză dafin,
4 linguri maioneză,
chifteluțe prăjite.
Mod de preparare:
 Se pune apa la fiert împreună cu oțetul, sarea, zahărul, piperul și dafinul. Când apa începe să clocotească se adaugă ceapa tăiată solzișori. Se fierbe timp de 4-5 minute, până se pătrunde ușor.

 Se îndepărtează boabele de piper și dafinul, se răstoarnă ceapa într-o sită, se scurge de apă și se lasă să se răcească. După răcire se amestecă cu 3 linguri de maioneză, se pune pe un platou și deasupra se pun chifteluțele prăjite. Se ornează cu restul de maioneză.

  Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu