miercuri, 23 septembrie 2015

Tartă cu brânză și legume

Inspirându-mă din rețeta de tartă cu peste și legume, am preparat această tartă cu cașcaval afumat, ouă, smântână, ardei gras și ceapă. Se poate consuma și caldă și rece, este bună și ușor de preparat.
Ingrediente foaie:
240 g făină,
125 g unt sau margarină,
60 ml apă rece,
1/2 linguriță sare,
2 linguri brânză Cheddar rasă.
Umplutură:
3 ouă,
150 g cașcaval afumat Hochland,
200 g smântână,
o ceapă mică, tocată,
un ardei gras roșu mic, tăiat cubulețe,
un ardei gras verde mic, tăiat cubulețe,
1 linguriță muștar,
sare și piper, după gust.
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un vas, se adaugă brânza rasă, untul rece, apa și sarea. Se amestecă toate până se leagă aluatul. Se pune aluatul într-o folie alimentară și se lasă la frigider timp de 30 de minute. Se întinde o foaie rotundă cu diametrul puțin mai mare decât tava de copt (eu am folosit o tavă cu diametrul de 26 cm), se îmbracă tava ridicând foaia pe marginea laterală. Se apasă ușor cu degetele să se lipească foaia de marginea tăvii. Se înțeapă foaia cu furculița din loc în loc, se presară peste ea brânza rasă și se pune la cuptor timp de 12 - 15 minute, la foc mediu.
Pentru umplutură se bat ușor ouăle cu o furculiță, se adaugă smântâna, cașcavalul ras, muștarul, legumele, sarea și piperul.

 Se scoate foaia, se umple cu umplutura de brânză și se pune din nou la cuptor, timp de 25 - 30 minute, până se rumenește. Se lasă să se răcească câteva minute și apoi se taie felii.
 Poftă bună!



2 comentarii: