marți, 9 iunie 2015

Rulada din carne de porc umpluta cu ardei copti

Cu ceva vreme în urmă am văzut o ruladă asemănătoare pe blogul Alinei Dohotariu și pentru că mi-a plăcut combinația, am încercat-o și eu. Mușchiul fraged de porc se crestează și se bate ușor, apoi se umple cu ardei copți, cașcaval și ceapă verde, se rulează strâns și se pune la cuptor până se rumenește ușor. Pentru un gust mai intens puteți servi carnea împreună cu un sos simplu de ardei copți.

Ingrediente:
2 mușchiuleți de porc (aprox. 1 kg carne),
4 fire ceapă verde,
100 g cașcaval,
4 - 5 ardei Kapia copți,
sare, piper,
cimbru.
Mod de preparare:
Dacă mușchiul este prea lung, se taie pe jumătate, se desface ușor cu cuțitul pe lungime, fără a-l tăia de tot. Se condimentează cu sare și piper, se bate ușor cu toporul de șnițele, apoi se umple cu ardei, ceapă verde și cașcaval. Se rulează strâns și se prinde cu ață sau scobitori, să nu iasă umplutura.

Se așază ruladele într-o tavă pentru friptură, unsă, se adaugă o cană apă (eventual puteți pune jumătate cană vin și jumatate cană apă). Se condimentează cu cimbru și se bagă la cuptor, la foc mediu, până scade apa. Din când în când se întoarce carnea, să se rumenească pe ambele părți.
Dacă doriți puteți prepara un sos din 3-4 ardei kapia copți, mărunțiți cu un blender,  adăugați sare, puțin ulei și puțin oțet. Serviți rulada tăiată felii, alături de sosul de ardei. Delicios!


Poftă bună!

2 comentarii: