vineri, 12 aprilie 2013

Biscuiti Hawaii cu ananas si ovaz

Sunt niste biscuiti fragezi si buni, cu bucatele de ananas si fulgi fini de ovaz in compozitie, acoperiti cu o glazura din suc de ananas, margarina, zahar pudra si cocos. Biscuitii nu au foarte mult zahar in compozitie, de aceea se potrivesc de minune cu glazura de deasupra. Dintr-o portie obtineti in jur de 90 de biscuiti, doar rabdare sa aveti sa-i coaceti pe toti!
Dupa reteta Hawaiian Delights din M.Country-Style Recipes.





Ingrediente biscuiti:
375 g margarina, moale,
1 si 1/2 cani zahar,
3 oua,
2 lingurite esenta vanilie,
3 si 1/2 cani faina,
2 lingurite praf de copt,
1 lingurita sare,
1 compot de ananas (de 400 g) taiat bucatele si scurs de zeama,
1 si 1/2 cani fulgi fini de ovaz.
Glazura:
125 g margarina moale,
2 cani zahar pudra,
2-3 linguri zeama din compotul  de ananas,
vanilie, optional.
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare:
Se bate margarina cu zaharul, se adauga ouale si vanilia. Separat se amesteca faina cernuta, praful de copt si sarea.  Se scurge ananasul de zeama si se taie in bucati mici. Se pun ingredientele uscate, treptat, peste compozitia cu margarina, alternativ cu bucatelele de ananas.
Se pastreaza putina zeama din compot pentru glazura. Se adauga si fulgii fini de ovaz. Se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se pun gramajoare din compozitie pe o tava intinsa, acoperita cu hartie de copt, lasand cativa centimetri distanta intre ele. Se coc la foc mediu timp de 10-12 minute, pana se rumenesc usor.
Fulgii de cocos se rumenesc usor intr-o tigaie.
Pentru glazura, se bate margarina, se adauga cate putin din zaharul pudra si 2-3 linguri din sucul de ananas, apoi din nou zahar pudra, pana se obtine o glazura mai tare. Se ung biscuitii cu putina glazura, apoi se presara fulgii de cocos pe fiecare biscuite in parte, apasand usor, sa intre putin in glazura. Se lasa sa se intareasca glazura, apoi se pun biscuitii intr-o cutie incapatoare.
Sunt la fel de buni si fragezi si a doua, si a treia zi!
Pofta buna!

10 comentarii:

  1. la partea cu rabdarea m-ai prins!:)) sunt fenomenali biscuitii!

    RăspundețiȘtergere
  2. E adevarat ca mi-a luat ceva timp sa-i coc pe toti! Multumesc pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte faina reteta! Vreau si eu o bucata de Hawaii la mine acasa. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bine arata,dar vreau si eu Hawaiiiiiiii la mine acasa!!!pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aloha!!!Sa nu te apuce dorul de vara, mare si nisip fierbinte, huh?? ;-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai stiu eu pe cineva care ar fi vrut sa se arunce in valuri pe la sfarsitul lui martie(vezi tarta cu surimi!!!:)) Dorul vine, dorul trece, afara ploua de rupe pamantul, viata merge inainte!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt convinsa ca au fost fragezi si foarte, foarte gustosi.
    Te tzuc si iti doresc o duminica placuta !

    RăspundețiȘtergere
  8. arata atat de bine!! cred ca fetele mele ar termina tot in cateva minute :D

    RăspundețiȘtergere