vineri, 22 februarie 2013

Oua cu branza la cuptor

Iata ce puteti prepara cu cateva oua fierte si putina branza rasa. Taiati ouale felii, asezati-le intr-o caserola unsa, turnati peste ele un sos alb, cu lapte, branza rasa, putina faina si putin praz calit in 2 linguri de unt. Acoperiti apoi totul cu pesmet amestecat cu unt topit. Puneti caserola la cuptor, la foc mediu, si in 20 de minute masa este gata! Simplu, dar bun!
 Dupa reteta Eggs with Cheese din cartea M.Country-Style Recipes.


Ingrediente:
6 oua fierte, tari,
2 linguri unt,
1/4 cana faina,
1 lingurita sare,
1/4 cana ceapa tocata (eu am pus praz),
optional, putin piper negru proaspat macinat,
2 cani lapte,
3/4 cana branza Cheddar rasa (eu am pus branza de vaci facuta in casa si putin cascaval Hochland),
1 cana pesmet din paine,
2 linguri unt, topit.
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare:
 Taiati ouale felii si asezati-le intr-o caserola unsa.
  Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie de teflon, adaugati ceapa tocata (sau prazul), faina si sarea, caliti timp de 1- 2 minute. Adaugati laptele si lasati pe foc pana se ingroasa, amestecand constant. Luati de pe foc si adaugati branza rasa. Turnati sosul peste feliile de oua, in caserola. Amestecati pesmetul cu alte 2 linguri de unt topit si presarati pe deasupra, peste sos. Punati caserola la cuptor la foc mediu, timp de 20 minute. Ies 5 portii.
  Puneti caserola la cuptor la foc mediu, timp de 20 minute. Ies 5 portii. Serviti cu legume din plin.
Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Tare bine arata!!!!o idee super cu ouale ramase la Pasti!!!bunn!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta reteta... Doar tu stii ce bunatate ai mincat... Pupici si week-end placut !

    RăspundețiȘtergere
  3. De retinut! Imi place ca-i la cuptor, imi plac si ouale, deci, la treaba ;-) puup

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc, fetelor! Ma gandesc ca mai puteti adauga ceva verdeata pe deasupra, sau niste condimente care sa mearga cu ouale.

    RăspundețiȘtergere