marți, 22 ianuarie 2013

Rulada cu crema de cafea si frisca

Nu stiu cum este la voi, dar la noi in familie ruladele se mananca foarte repede! Oare de ce?! Iata o alta reteta de rulada, usor de preparat si destul de buna. Foaia este din 4 oua, aceeasi ca la rulada cu visine, iar crema este cu cafea solubila, frisca si lichior de cafea, dupa reteta Mocha Mousse Roll din revista Australian Food. Am adaugat putin gem de prune acrisor cu care am uns foaia inainte de a o umple cu crema. Toate s-au potrivit foarte bine.


Ingrediente crema:
2 lingurite ness,
1 lingura apa fierbinte,
1 lingura lichior de cafea (in original Tia Maria sau Kahlua, un lichior mai dens cu aroma de cafea si baza de rom),
250 ml frisca lichida.
Foaia se unge cu 2-3 linguri de gem de prune acrisor.
Pentru ornat mai aveti nevoie de inca 250 ml frisca lichida, o lingura de zahar pudra si putina ciocolata amaruie (eu am ras putina ciocolata cu alune intregi).
Pentru foaie, modul de preparare este acelasi ca la rulada cu visine, singura diferenta este ca am pudrat prosopul (in care am infasurat rulada) cu cacao, in loc de zahar pudra.
Mod de preparare crema: se dizolva cafeaua in apa fierbinte, se adauga lichiorul si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se adauga peste frisca lichida (frisca  trebuie sa fie rece) si se bat impreuna pana se obtine o spuma tare.
  Dupa ce s-a racit foaia, se unge cu gem si apoi se umple cu crema de cafea. Se ruleaza si se orneaza cu frisca batuta cu o lingura de zahar pudra. Deasupra se rade putina ciocolata.
Pofta buna!

9 comentarii:

  1. Iubesc tare mult cafeaua, in orice forma. Pozele sunt minunate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Micky! Si mie imi place cafeaua, mai ales in prajituri.

      Ștergere
  2. Ce bine arata, si ce poze frumoase! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca am ajuns prea tarziu,,,,si era cu cafea,cum imi place mie,,,,,yamiiiii!!!!!pupp!!!Superb peisajul,imi este asa dor de locurile alea,poate la vara,,,,,,,,,

    RăspundețiȘtergere
  4. Rulada la rulada cu bucurie ;-) Imi place mult crema, o sa o incerc si eu ;-) puup

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata demential,pe cuvant!:)
    Pozele sunt minunate!
    Pupici lipiciosi!

    RăspundețiȘtergere