duminică, 28 octombrie 2012

Tort pentru Elia

In sfarsit am ajuns sa postez tortul de la ziua Eliei, de acum o luna! Dupa lungi cautari, consultari si sugestii, m-am hotarat sa combin doua retete asa incat sa iasa un tort mare si bun care sa aiba si fructe si crema de branza alaturi de ciocolata si frisca. Cu alte cuvinte va prezint un 2 in 1, adica One Bowl Golden Yellow Cake (un blat mai mare, galben cu nuci si visine, acoperit cu o glazura din crema de branza si vanilie) si Chocolate Cherry Valentine Cake Torte (2 blaturi mai mici, cu cacao, cu crema de vanilie, ciocolata si visine) puse impreuna.

Se prepara blaturile cu cacao (vezi reteta aici), se toarna in 2 tavi rotunde cu diametrul de 23 cm, unse si tapetate cu faina si se coc conform retetei. Apoi se prepara si blatul galben (vezi reteta in curand aici), se toarna intr-o tava mai mare, cu diametrul de 27 cm, unsa si tapetata cu faina si se coace conform retetei. Dupa ce s-au racit, se insiropeaza blaturile cu zeama de la compotul de visine.
Mod de asamblare:
Se asaza blatul galben pe un platou si se imbraca cu glazura din crema de branza. Peste acest blat se asaza un blat de cacao, se pune jumatate din crema de frisca si vanilie, si apoi al doilea blat de cacao. Deasupra se toarna budinca de visine, incepand din mijloc si lasand o portiune neacoperita pe marginea tortului, de 2,5 cm. Se imbraca tortul de cacao pe lateral cu crema de ciocolata. Marginea de deasupra, lasata neacoperita, se decoreaza cu crema de frisca ramasa. Peste glazura din crema de branza se presara presara bombonele  in forma de inimioara.Se face o bordura din frisca pe marginea blatului galben si una din crema de ciocolata la baza tortului de cacao.

4 comentarii: