marți, 3 iulie 2012

Prajitura cu visine si ciocolata

Am pornit de la o reteta simpla de prajitura cu cacao si am adaugat o crema de vanilie, putina frisca, ciocolata pe deasupra si  visine din compot proaspat facut. A iesit un deliciu! Sa fie prajitura, sa fie tort? Sa- i zicem Prajitura cu visine si ciocolata, foarte usor de preparat si foarte buna!
Ingrediente blat:
1 si 2/3 cana faina,
1 cana zahar,
1/2 cana cacao,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
1/2 lingurita sare,
1 cana lapte batut, sau sana,
1/2 cana ulei,
1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie,
2 oua.
Crema de vanilie: vezi crema de la prajitura Rigoletto, 1/3 din cantitate (sau puteti inlocui cu 100 ml frisca lichida).
1 compot de visine de 800 ml,
6o g ciocolata amaruie si un cub de unt,
100 ml frisca lichida pentru ornat.
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor pentru blat.
Mod de preparare: Se amesteca componentele uscate, respectiv faina, zaharul, bicarbonatul, sarea si cacaoa. Separat se amesteca laptele, uleiul si vanilia. Se combina cele doua compozitii. Se toarna in 2 tavi rotunde cu diametrul de 20 cm, unse si tapetate cu faina (puteti folosi si o tava mica, dreptunghiulara, de19 cm/ 25 cm si apoi sa taiati blatul pe jumatate si sa puneti crema la mijloc). Se coc la foc potrivit timp de 30 minute; incercati cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca, se asaza primul blat pe un platou si se insiropeaza cu zeama de la compotul de visine.Se pune crema de vanilie peste care se asaza visine din compot, fara samburi(opriti cateva visine pentru ornat).Se asaza cel de al doilea blat care se insiropeaza si el, la randul lui. Deasupra. se toarna o glazura cu ciocolata si unt, topite in baie marina. Se orneaza cu putina frisca si se adauga cateva visine pe deasupra, dupa preferinta. O bunatate!!!
Pofta buuuna!

4 comentarii:

  1. Si mie imi place foarte mult! Multumesc, Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  2. Super este, ai un blog fooarte frumos. L-am rasfoit azi putin, dar nu am apucat sa dau comment la toate postarile ce-mi plac. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos, Poliana! Blogul tau e si mai fain!

    RăspundețiȘtergere