vineri, 6 iulie 2012

Caserola cu vinete

Ce legume mai servim langa carne (sau fara carne)? Ce ati zice de niste vinete cu ardei gras si ceapa, amestecate cu putin orez si nelipsita branza? Caserola cu vinete, dupa reteta Eggplant Casserole din cartea Mennonite Country- Style Recipes and Kitchen Secrets. O mancare simpla si gustoasa!

Ingrediente:
80 g margarina,
1 ceapa mare, tocata,
1 ardei gras verde sau rosu, taiat bucatele,
1/2 cana orez, nefiert,
1 vanata mare, curatata de coaja si taiata cubulete,
1 cana zeama in care a fiert carnea de vita (sau apa cu 1 cub Knorr de vita),
1 lingurita sare,
1/4 lingurita piper negru, macinat,
1 cana branza rasa(opriti jumatate pentru deasupra).
Folositi o cana de 250 ml pentru a masura ingredientele.
Mod de preparare: Se calesc putin legumele in margarina impreuna cu orezul, amestecand sa nu se lipeasca. Se fierbe vanata timp de 5 minute, se scurge si se amesteca cu celelalte legume (eu am pus vanata sa fiarba putin, cu tot cu coaja, apoi am curatat-o si am taiat-o cubulete, ca sa nu pierd nimic din sucul ei).
 Se amesteca zeama de carne(sau apa calda si cubul Knorr) cu sarea si piperul, se toarna peste legume.Se adauga jumatate din cantitatea de branza rasa, se amesteca usor si se pune totul intr-o caserola unsa.
 Se acopera cu folie de aluminiu si se coace la foc potrivit, timp de 45 minute. Se scoate din cuptor, se inlatura folia, se presara restul de branza pe deasupra si se coace din nou, inca 15 minute. Ies 6-7 portii.

Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Seamana putin putin cu ghiveciul...imi place reteta!
    Weekend placut, pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Reteta asta este un must do in acest sezon !:)
    Te pup !

    RăspundețiȘtergere