joi, 1 martie 2012

Prajitura cu strat de bezea


       Din retetele mamei

  Ingrediente blat:   5 galbenusuri + 1 ou intreg,
                                   200 g unt sau margarina,
                                   150 g zahar tos,
                                   2 lingurite praf de copt stins cu zeama de lamaie,
                                   150 g faina,
                                   150 g nuci macinate.

                  Bezea:  5 albusuri,
                               150 g zahar pudra.

                  Crema de cacao:  100 g unt,
                                                   100 g zahar pudra,
                                                   3 linguri cacao,
                                                   esenta rom sau vanilie.

  Mod de preparare:  Se bat galbenusurile si oul intreg. Separat se freaca untul cu zaharul, se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie, putina faina, galbenusurile si apoi restul de faina. Se pun si nucile (se opresc cateva linguri pentru pus pe prajitura la sfarsit). Se pune compozitia la copt, intr-o tava (32/22 cm) acoperita cu hartie de copt, la foc potrivit. Intre timp se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si se bate bine.
  Dupa ce s-a copt blatul, se adauga bezeaua peste blatul fierbinte si se pune din nou la cuptor, pana se intareste bezeaua. Apoi se lasa sa se raceasca. Dupa racire se unge bezeaua cu crema de cacao si deasupra se presara putina nuca macinata.
  Pt. crema de cacao, se freaca untul cu zaharul si se adauga cacao si esenta.  Prajitura se pastreaza acoperita, la frigider.

    Pofta buna!!!             

7 comentarii: