sâmbătă, 11 februarie 2012

Saleuri cu cascaval



  Ingrediente:  250g unt sau margarina,
                           aprox. 400g faina,
                           2 galbenusuri,
                           50g smantana (2 linguri),
                           putina sare,
                          100-200g cascaval ras (folositi o branza mai grasa, altfel se cam usuca),
                          10g drojdie ( 1 lingurita drojdie uscata).

  Mod de preparare: Se amesteca faina cu untul, se adauga galbenusurile, smantana, sarea si drojdia dizolvata in putina apa calda. Se framanta bine, se mai adauga putina faina, sa se dezlipeasca aluatul de pe mana. Se intinde foaie groasa de 1/2cm, se taie in forme si se ung cu putin albus batut usor. Se presara mac, chimen si cascaval ras. Se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se coc la foc potrivit, pana se rumenesc usor.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu