sâmbătă, 11 februarie 2012

Inel cu ciocolata, nuci si cocos

  Ingrediente
    Umplutura: 150g ciocolata amaruie (sau cu lapte),
                           70-80 ml lapte mai gras (sau adaugati 1 lingura smantana in lapte),
                           2 linguri zahar,
                           90-100g cocos razuit,
                           1/2 cana nuci,
                           1 lingurita esenta vanilie,
                           1/4 lingurita scortisoara.

            Aluat: aprox. 450g faina,
                         2 linguri zahar,
                         1/2lingurita sare,
                         1 lingura drojdie uscata,
                         100ml lapte,
                         60ml apa,
                         125g unt sau margarina,
                         1 ou.

        Glazura: 100g zahar pudra,
                         1 lingura unt moale,
                         1/2 lingurita esenta vanilie,
                          2-3 linguri de lapte,
                          putine nuci pt. decor.

   Mod de preparare:  Se amesteca ciocolata (taiata bucatele) cu laptele si zaharul, se pun la foc mic. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Se adauga nuca de cocos, nucile rupte bucati, vanilia si scortisoara. Se lasa sa se raceasca.


    Pt. aluat, se amesteca 200g faina cu zahar, sare, drojdie. Se incalzesc laptele, apa si untul (atentie sa nu se fiarba!) si se toarna caldute peste compozitia cu drojdie. Se amesteca cu mixerul la viteza medie, timp de 2 min. Se adauga oul si inca 150g faina si se bate din nou cu mixerul, inca 2 min. Se adauga restul de faina si se framanta, pana se desprinde de pe mana. Se acopera si se lasa sa creasca pana se dubleaza.


Se intinde o foaie dreptunghiulara (25cm/45cm) si se pune umplutura pe centru. Se taie pe margini, fasii inclinate, de 2,5-3 cm latime. Se impletesc marginile peste umplutura si se unesc capetele, formandu-se un inel. Se pune inelul intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se lasa din nou sa creasca. Se coace la foc potrivit tmp de 25-30 min, pana se rumeneste usor.




Pt. glazura, se amesteca zaharul pudra cu untul moale , vanilia si laptele. Se toarna peste inelul racit si deasupra se pun cateva bucati de nuci.

     Pofta buna!






4 comentarii: