luni, 16 ianuarie 2012

Pui cu sos olandez si varza de Bruxelles



   Ingrediente:  1 piept pui,
                          1 lingura ulei,
                          1 lingura Vegeta

                               ***

                          125g unt,
                          1 lingura otet de mere,
                          2 lingurite faina,
                          2 lingurite zeama de lamaie,
                          1/4 cana smantana,
                          1 galbenus,
                          1 lingurita sare,
                           patrunjel verde (sau uscat)

                                ***

                          500g varza de Bruxelles,
                          1 lingura Vegeta,
                          30g unt.

      Mod de preparare:
        Se taie pieptul de pui in 6-7 bucati mai mari si se pune la foc cu o lingura de ulei, Vegeta si putina apa. Se lasa sa se patrunda bine.


     Pt. sos, se pune otetul la foc mic, se adauga untul, faina amestecata cu zeama de lamaie si sarea. Se da intr-un clocot. Daca  sosul se separa (cum mi s-a intamplat mie!), se scurge lichidul intr-o cana, grosul se mixeaza bine cu mixerul, se adauga smantana amestecata cu galbenusul de ou, batut usor. Treptat se adauga lichidul oprit in cana si se bate cu mixerul, ca la maioneza. La sfarsit se adauga patrunjelul.




   Varza se pune la fiert cu o lingura de Vegeta, pana se patrunde usor. Se scurge de apa si se pune intr-un vas impreuna cu putin unt (si putin marar). Se amesteca usor. Se adauga si cateva migdale rumenite putin (eu nu am pus).


   Sosul se serveste peste puiul fierbinte si impreuna cu garnitura de varza. Pt. reincalzire, folositi cuptorul cu microunde.
    Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu