miercuri, 11 ianuarie 2012

Placinta frageda cu mere



   Ingrediente pt. foi:   250g margarina,
                                        7 linguri de zahar,
                                        1 ou,
                                        5 linguri de lapte,
                                        2 linguri de smantana,
                                        600-700g faina (cat cuprinde),
                                        1 plic praf de copt (2 lingurite).

              Umplutura :  aprox.1 kg mere,
                                      4 linguri zahar(dupa gust),
                                      2 lingurite scortisoara.
                             
                Zahar pudra pt, ornat.

   Mod de preparare:
             Se bate margarina cu zaharul si oul, apoi se adauga laptele si smantana (se poate si fara smantana, inlocuiti cu 2 linguri de lapte). Se amesteca o cana de faina cu praful de copt, apoi se adauga peste compozitia cu margarina. Se adauga inca atata faina, cata este nevoie, ca sa se obtina un aluat usor de intins. Se imparte aluatul in 2 parti egale, din care se fac 2 foi. Se pune prima foaie intr-o tava dreptunghiulara (cea de la aragaz), se pune umplutura, dupa care se pune a doua foaie. Se coace la foc potrivit timp de aprox. 1 ora, sau pana se rumeneste un pic. Se pudreaza cu zahar pudra.
               Pt. umplutura se cojesc merele si se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-o oala  la foc mic. Se adauga putin zahar  (dupa gust)  si scortisoara si se fierb putin pana isi lasa zeama. Se lasa sa se raceasca inainte de a le pune peste prima foaie.

   Pofta buna!
                           

Un comentariu: