luni, 9 ianuarie 2012

Oua cu sos tartar



   Ingrediente: 5 oua, fierte taiate pe jumatete,
                           1lingurita de mustar,
                           1 castravecior acru,
                            zeama de lamaie,
                           1-2 linguri de ulei,
                           1/2 lingura de marar tocat,
                           sare si piper dupa gust,
                           branza telemea rasa,
                           frunze de patrunjel verde, pt. ornat.

  Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie pe lungime,  in jumatati. Se scot galbenusurile, se freaca bine cu o lingura de lemn si se amesteca cu mustar. Se adauga castravetele taiat in bucatele mici, mararul, sarea si piperul. Se amesteca bine pana se obtine o pasta, cu care se umplu jumatatile de albus.  Restul de pasta se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie si se pune peste fiecare jumatate. Se aseaza pe o farfurie si se rade branza telemea ( mai tare si sarata ) pe deasupra. Se orneaza cu frunze de patrunjel verde si masline.

  Pofta buna!

Un comentariu: