joi, 12 ianuarie 2012

File de peste pane, cu garnitura de rosii si cartofi Mfarakeh



Mancare specifica tarilor arabe
Cu permisiunea Mihaelei ( Mihaela11 gustos.ro )

 Ingrediente
    Peste pane:  aprox. 1kg file de peste ( eu am folosit Merluciu ),
                         ghimbir, coriandru, dafin, piper,
                         zeama de la o lamaie,
                         sare,
                         4 linguri faina (eu am mai adaugat si 4 linguri malai ),
                         ulei pt. prajit.

     Garnitura de rosii: 6-7 rosii medii,
                                     2 ardei grasi,
                                     1 ceapa mica,
                                     1 lingurita Vegeta,
                                      sare, piper,
                                      putin ulei de masline.

   Cartofi prajiti Mfarakeh: 3-4 cartofi mari,
                                              1 ceapa medie,
                                               piper, scortisoara, ghimbir, cuisoare,
                                              1 lingurita boia de ardei dulce,
                                               sare,
                                               ulei pt. prajit.
 
  Mod de preparare: Se taie pestele in bucati mai mari, se condimenteaza si se sareaza. Se pune intr-un vas cu zeama de lamaie. Se lasa un timp (1-2 ore), sa se patrunda bine, intorcandu-se pe ambele fete. Apoi se da prin faina (amestecata cu malai si prin 3 oua batute usor) si se prajeste.

    
   Pentru garnitura de rosii se curata rosiile de coaja si se taie bucatele, se taie si ceapa si ardeii. Se calesc usor in putin ulei, se adauga vegeta, sare, piper, dupa gust si patrunjel verde la sfarsit.



     Se taie cartofii in bucati mici, se taie si ceapa, se pun la prajit. Se adauga si condimentele.

              Pofta buna!

                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu